معایب سیستم اطفاء آیروسل

معایب آیروسل
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

تدبیر: سازمان‌های حفاظت از محیط زیست در سال ۱۹۹۰ استفاده از گاز هالون را ممنوع کردند. از همین رو، نیاز به جایگزین کردن سیستم‌های جدید و دوستدار محیط زیست بیش از پیش خود را نشان داد. با ممنوعیت به‌کارگیری گاز هالون، سیستم‌های جایگزین مختلفی وارد عرصه آتش‌نشانی و حفاظت در مقابل حریق شدند. یکی از این سیستم‌های اطفا حریق که توانست به سرعت به محبوبیت دست پیدا کند، سیستم اطفا حریق آیروسل بود که به عنوان یک فناوری نوآورانه و جدید خود را مطرح کرد. آیروسل گزینه‌ای سریع و مقرون‌به‌صرفه برای محافظت در مقابل انواع مختلف حریق به حساب می‌آید، اما مانند هر سیستم دیگری بدون ایراد نیست. ما در ادامه قصد داریم شما را با معایب آیروسل بیشتر آشنا کنیم.

سیستم اطفا حریق آیروسل چیست؟

سیستم اطفا حریق آیروسل چیست؟

پیش از آنکه در مورد معایب آیروسل بحث کنیم، بهتر است که تعریفی از سیستم اطفا حریق آیروسل داشته باشیم. سیستم آیروسل یک سیستم اطفا حریق مبتنی بر ذرات جامد بسیار ریز معلق در یک گاز بی‌اثر است که از طریق احتراق عامل شکل‌دهنده آیروسل (AFA) به صورت پیروتکنیکی تولید می‌شوند. این ذرات فشرده که به شکل قرص در داخل ژنراتورهای آیروسل تعبیه می‌شوند، در هنگام فعال‌سازی سیستم به صورت گاز در محیط آزاد شده و آتش را مهار می‌کنند. به عبارت دیگر، سیستم آیروسل در واقع یک سیستم اطفا حریق گازی است. ماده خاموش‌کننده آیروسل در سطح مولکولی وارد عمل شده و با جلوگیری از واکنش زنجیره‌ای شیمیایی احتراق، آتش را مهار می‌کند.

بیشتر بخوانید: سیستم اطفا حریق سقفی

عملکرد سیستم اطفا حریق آیروسل

عمکلرد سیستم اطفا حریق آیروسل

چنانکه اشاره شد، قرص‌هایی به صورت ذرات فشرده در داخل ژنراتورهای آیروسل تعبیه می‌شوند که پس از فعال شدن سیستم، تجزیه شده و به صورت گاز در محیط آزاد می‌شوند. پس از فعال شدن سیستم، عامل خاموش‌کننده واکنش زنجیره‌ای شیمیایی آتش را با حذف اکسیدان‌ها از فرآیند احتراق مختل می‌کند که برای خاموش کردن آتش هم از نظر شیمیایی و هم از نظر فیزیکی مؤثر است. واکنش گرماگیر حاصل همچنین به جذب گرما از فرآیند احتراق کمک می‌کند که این امر به نوبه خود، احتمال شعله‌ور شدن مجدد آتش را کاهش می‌دهد.

امکان فعال‌سازی سیستم‌های اطفا حریق آیروسل به صورت خودکار با استفاده از دتکتورهای حرارتی یا دودی و همچنین، به صورت دستی وجود دارد. در مقیاس‌های بزرگتر، سیستم آیروسل را معمولاً با یک پنل کنترل و منبع انرژی ادغام می‌کنند. سمت خروجی ژنراتورهای آیروسل به صورت شبکه‌ای طراحی شده است تا مواد آیروسل به صورت تدریجی در محیط پخش شوند. ذرات بسیار ریز تخلیه‌شده توسط ژنراتورهای آیروسل برای مدت طولانی به صورت معلق در هوا باقی می‌مانند. به این ترتیب، ذرات آیروسل می‌توانند با جریان‌های همرفت طبیعی همراه شوند. این امر به نوبه خود منجر به افزایش اثربخشی عامل خاموش‌کننده آیروسل می‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع سیستم اطفا حریق

مزایا و معایب آیروسل

مزایا و معایب آیروسل

در کنار معایب آیروسل که به آن‌ها در این بخش اشاره خواهیم ، نباید مزایای آیروسل را از یاد ببریم. به هر حال، مزایای متعدد این سیستم بود که در وهله نخست باعث شد تا به عنوان یک جایگزین مناسب برای سیستم‌ اطفا حریق گاز هالون معرفی شود.

مزایای آیروسل

  • بازدهی بالای مواد AFA به‌کاررفته در سیستم آیروسل
  • قابلیت استفاده در اماکن مختلف
  • سادگی و سهولت در نصب
  • عدم نیاز به بازرسی منظم یا شارژ مجدد
  • پاکسازی راحت پس از عملیات اطفا
  • سازگاری با محیط زیست
  • بی‌ضرر بودن برای انسان و حیوان
  • عدم نیاز به لوله‌کشی یا تعبیه مخازن
  • مؤثر در خاموش کردن آتش‌های گروه A، B، C، E و F
  • عمر بالای سیستم
  • مقرون‌به‌صرفگی اقتصادی

بیشتر بخوانید: سیستم اطفا حریق چیست؟ (انواع + مزایا + کاربرد + راهنمای خرید)

معایب آیروسل

 سیستم آیروسل نیز همانند سایر سیستم‌های اطفا حریق، بدون ایراد نیست. همچنین، باید اشاره کرد که برخی ایرادات در نسل‌های قبلی سیستم آیروسل بیشتر به چشم می‌خورد. به طور کلی، از معایب آیروسل می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • خطرات صدای بلند
  • پرت شدن وسایل و تجهیزات موجود در محل
  • خطر کاهش دید افراد
  • خطرات ناشی از ایجاد ترس در افرادی که در محل حضور دارند
  • کثیفی در هنگام تخلیه و دشواری در تمیزکاری
  • ایجاد مه غلیظ در هنگام تخلیه
  • حرارت بالای گاز خروجی
  • احتمال وارد شدن صدمات به افراد حاضر در محل

محدودیت‌های سیستم اطفا حریق آیروسل

محدودیت های سیستم اطفا حریق آیروسل

علاوه بر معایب آیروسل که در بالا به آن‌ها اشاره شد، آیروسل با برخی محدودیت‌ها نیز همراه است که علی‌رغم تأثیرگذاری آن در اطفای آتش‌سوزی‌های کلاس A، B، C، E و F، به‌کارگیری این سیستم را در موارد زیر محدود می‌کند.

  • آتش‌سوزی عمیق در برخی مواد کلاس A مانند کاغذ، چوب، پارچه، لاستیک و انواع پلاستیک
  • برخی از مواد شیمیایی یا مخلوط‌های مواد شیمیایی مانند نیترات سلولز و باروت که قادر به اکسیداسیون سریع در غیاب هوا هستند.
  • فلزات واکنشی مانند لیتیوم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، تیتانیوم، زیرکونیوم، اورانیوم و پلوتونیوم
  • هیدریدهای فلزی
  • مواد شیمیایی که در نتیجه تجزیه قابلیت گرمایی‌زایی دارند، مانند برخی پراکسیدهای آلی خاص و هیدرازین

آیا سیستم اطفا حریق آیروسل عوارض جانبی دارد؟

آیا سیستم اطفا حریق آیروسل عوارض جانبی دارد؟

به طور کلی، سیستم اطفا حریق آیروسل به تجهیزات الکتریکی آسیب وارد نمی‌کند، غیر سمی است و بر خلاف برخی عوامل خاموش‌کننده گازی، اکسیژن محیط را تخلیه نمی‌کند. علاوه بر این، باقیمانده مواد آیروسل موجود پس از تخلیه در محیط، باعث مشکلات تنفسی نمی‌شود. با وجود این، باید اشاره کرد که مواد آیروسل پس از انتشار در محیط یک «ابر» سفید ایجاد می‌کند که ممکن است میدان دید را مختل کرده و پس از تهویه، بقایای گرد و غبار باقی بگذارد.

سیستم اطفا حریق آیروسل تدبیر

گروه تولیدی و صنعتی تدبیر، با بیش از دو دهه سابقه درخشان در عرصه تجهیزات آتش‌نشانی و ایمنی، همواره خود را متعهد به عرضه بهترین کیفیت به مشتریان عزیز دانسته است. در همین راستا، گروه تدبیر با بهره‌گیری از متخصصان داخلی، تمامی ایرادات و معایب آیروسل‌های قدیمی را بررسی کرده در صدد رفع این مشکلات برآمده است. سیستم اطفا حریق آیروسل تدبیر به عنوان نسل جدید و نخستین نمونه بدون نقص این سیستم اطفا حریق گازی در ایران و منطقه شناخته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با سیستم اطفا حریق آیروسل تدبیر و یا دریافت مشاوره رایگان در خصوص خرید، نصب و راه‌اندازی این سیستم، می‌توانید از طریق دکمه‌های زیر اقدام کنید.

آیا معایب آیروسل در سیستم‌های تدبیر کاملاً برطرف شده است؟

آیا معایب آیروسل در سیستم های تدبیر کاملا برطرف شده است؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که بله، تمامی معایب آیروسل مربوط به نسل‌های قبلی این سیستم در مدل‌های جدید آیروسل که توسط گروه تدبیر عرضه می‌شوند، مرتفع گردیده است. شرکت تدبیر، با تکیه بر فناوری منحصربه‌فرد و روز دنیا، توانسته است که نسل جدید سیستم‌های اطفا حریق آیروسل را طراحی و تولید کند. در سیستم آیروسل تدبیر دیگر از ایراداتی مثل حرارت بالای گاز خروجی، وجود رسوب و پسماند مواد آیروسل و مهم‌تر از همه، احتمال وارد شدن صدمات به افراد حاضر در محل خبری نیست.

سؤالات متداول معایب آیروسل

سیستم اطفا حریق آیروسل چیست؟

سیستم آیروسل یک سیستم اطفا حریق گازی مبتنی بر ذرات جامد بسیار ریز است که به صورت قرص‌های فشرده در داخل ژنراتورهای آیروسل تعبیه می‌شوند. این ذرات در سطح مولکولی با مختل کردن واکنش زنجیره‌ای شیمیایی حریق، عملیات اطفا را انجام می‌دهند.

مهم‌ترین معایب آیروسل کدامند؟

از مهم‌ترین معایب نسل‌های قبلی آیروسل می‌توانیم به حرارت بالای گاز خروجی، وجود رسوب و پسماند مواد آیروسل و احتمال وارد شدن صدمات به افراد حاضر در محل اشاره کنیم.

آیا ایرادات مدل‌های قدیمی در سیستم آیروسل تدبیر کاملاً برطرف شده است؟

بله، تمامی ایرادات و مشکلات مربوط به مدل‌های قدیمی آیروسل، در سیستم‌های نسل جدید تدبیر کاملاً مرتفع گردیده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه تولیدی و صنعتی تدبیر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید…