بهترین کپسول آتش نشانی برای خودرو

بهترین کپسول آتش نشانی برای خودرو
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

کپسول آتش نشانی برای خودرو یکی از ملزومات هر اتومبیل است که در مواقع آتش سوزی خودرو، آتش را اطفا کرده و از بروز خسارات جدی جلوگیری می‌کند. بهترین کپسول آتش نشانی خودرو محصولی است که در عین قابلیت حمل و استفاده آسان، بتواند انواع آتش‌سوزی‌های رایج خودرو را با قدرت و سرعت بالا اطفا کند. کپسول‌های آتش نشانی پودر خشک، فوم و بیوورسال با توجه به توانایی آن‌ها برای اطفای حریق گروه‌های A و B، رایج‌ترین خاموش‌کننده‌های قابل حمل برای خودرو به شمار می‌روند. در این مقاله، قصد داریم بهترین خاموش‌کننده خودرو را به شما معرفی کنیم. با مجله تدبیر همراه باشید.

کپسول آتش نشانی خودرو چیست؟

کپسول آتش نشانی خودرو چیست؟

کپسول اطفا حریق خودرو یک وسیله حفاظت در مقابل آتش قابل حمل است که برای خاموش کردن یا کنترل حریق‌های کوچک مرتبط با مواد قابل احتراق در خودرو مانند پارچه، بنزین یا باتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته، باید توجه داشته باشید که این کپسول‌ها برای استفاده در مواقعی که حریق به مرحله‌‌ای رسیده است که از کنترل خارج شده و امنیت جانی افراد را تهدید می‌کند، طراحی نشده‌اند. از جمله کپسول‌های آتش نشانی برای ماشین، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

چرا استفاده از کپسول آتش نشانی در خودرو اهمیت دارد؟

اهمیت استفاده از کپسول‌های آتش نشانی در اماکنی مانند خانه‌ها یا محل کار بر هیچ کس پوشیده نیست، اما افراد زیادی استفاده از کپسول آتش نشانی در خودرو را یک هزینه اضافی و غیرلازم می‌دانند. اگرچه شاید در ظاهر اینطور به نظر برسد، اما واقعیت چیز دیگریست. در صورت استفاده صحیح از کپسول آتش نشانی در خودرو، می‌توان در مواقع لزوم جان انسان‌ها را نجات داد و ثانیاً، استفاده از کپسول‌های آتش نشانی برای هر کسی به اندازه کافی آسان است. بهترین راه برای حفظ ایمنی همه سرنشینان این است که ضمن تخلیه خودرو، مطمئن شوید همه می‌دانند کپسول آتش نشانی در کجا قرار دارد و چگونه باید به درستی از آن استفاده کرد.

انواع کپسول آتش نشانی برای خودرو

انواع کپسول آتش نشانی برای خودرو

همانطور که احتمالاً می‌دانید، کپسول‌های آتش نشانی را بر اساس نوع حریق و مواد خاموش‌کننده آن‌ها دسته‌بندی می‌کنند. آتش‌سوزی به طور کلی به شش دسته طبقه‌بندی می‌شود که احتمال وقوع سه دسته یعنی آتش‌سوزی دسته A، B و E در وسایل نقلیه موتوری از جمله خودروها، با توجه به قطعات و لوازم خودرو، بیشتر است.

  • آتش‌سوزی دسته A. آتش‌سوزی دسته A شامل جامدات قابل احتراق است و وسایلی مانند پارچه، چوب، پلاستیک، لاستیک و امثال آن‌ها را شامل می‌شود.
  • آتش‌سوزی دسته B. آتش‌سوزی دسته B مایعات قابل اشتعال مانند بنزین را دربرمی‌گیرد. آتش‌سوزی مایعات قابل اشتعال بسیار خطرناک است، زیرا چنانچه به سرعت مهار نشود، می‌تواند خسارات بسیاری به بار آورد.
  • آتش‌سوزی دسته E. با توجه به اینکه قسمت‌های مهمی از هر خودرویی را تجهیزات الکتریکی تشکیل می‌دهند، احتمال وقوع آتش‌سوزی با منشأ قطعات الکتریکی نیز در خودروها زیاد است.

بیشتر بخوانید: انواع کپسول آتش نشانی

آیا استفاده از کپسول آتش نشانی در خودرو الزامی است؟

آیا استفاده از کپسول آتش نشانی در خودرو الزامی ست؟

بله؛ از ابتدای مهر ماه ۱۳۹۳، استفاده از کپسول آتش نشانی در خودرو به یک الزام قانونی تبدیل شده است.

سازمان ملی استاندارد ایران

علل بروز آتش‌سوزی در خودرو

اگرچه آتش‌سوزی در خودرو در حدود ۱۰ درصد از کل آتش‌سوزی‌هایی که روزانه در سرتاسر جهان اتفاق می‌افتند را به خود اختصاص می‌دهد، اما بعید است که خودروی شما خود به خود آتش بگیرد. برخی از آتش‌سوزی‌ها ناشی از ایرادات سازنده است و خطر تصادف در چنین مواردی می‌تواند متعاقباً، احتمال وقوع آتش‌سوزی را در خودرو افزایش دهد. به طور کلی، سه علت رایج بروز آتش سوزی در خودرو شامل موارد زیر می‌شود.

نشت سوخت از باک

نشت در سیستم سوخت‌رسانی یکی از رایج‌ترین عواملی به شمار می‌رود که می‌تواند باعث ایجاد آتش‌سوزی در خودرو شود. این اتفاق می‌تواند به خاطر نقص در باک سوخت خودرو یا صدمه دیدن باک در اثر تصادف و… رخ دهد.

نقص فنی در سیستم برق‌رسانی

نقص در سیستم الکتریکی خودرو یکی دیگر از عوامل رایج آتش گرفتن خودرو است. پس، بهترین کار این است که به طور منظم، سیستم الکتریکی خودرو را بازرسی کرده و در صورت مشاهده هر گونه مشکل، سریعاً برای رفع آن اقدام کنیم.

بیشتر بخوانید: آموزش تصویری نصب کپسول آتش نشانی

اتصال کوتاه

یکی از دلایل رایج آتش سوزی خودرو، ایجاد اتصال کوتاه در باتری است که می‌تواند سیستم داخلی خودرو را نیز دربرگیرد. این نوع آتش‌سوزی بیشتر در روزهای گرم سال اتفاق می‌افتد و چنانچه به سرعت مهار نشود، می‌تواند فاجعه‌آفرین باشد.

از علل دیگر بروز آتش‌سوزی در خودرو، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • نشت مایعات در اثر تصادف
  • مشکلات اگزوز مانند گرفتگی مبدل کاتالیزوری
  • گرم شدن بیش از حد موتور
  • دستکاری عمدی خودرو
  • استفاده از قطعات غیراستاندارد
  • نقص فنی در بخاری ماشین
  • تابش مستقیم آفتاب و گرم شدن بیش از حد قسمت‌هایی مانند صندلی
  • و…

تست کپسول آتش نشانی بیوورسال برای ماشین

نگهدارنده کپسول آتش نشانی خودرو

جای کپسول آتش نشانی در خودرو یکی دیگر از نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. برای نصب اصولی و صحیح کپسول اطفا حریق خودرو به وسیله‌ای به نام نگهدارنده یا بست کپسول آتش نشانی نیاز دارید. نگهدارنده کپسول آتش نشانی خودرو را می‌توانید به وسیله پیچ‌های مخصوصی که همراه نگهدارنده ارائه می‌شوند، به قسمت جلویی یا پشتی ریل‌های صندلی راننده یا شاگرد متصل کنید. نگهدارنده‌های کپسول آتش نشانی خودرو در انواع مختلفی مانند بست شاخ‌دار، بست تخت یا صاف و بست قابلمه‌ای به بازار عرضه می‌شوند.

به عنوان مثال، برای نصب کپسول‌های گاز کربنیک از بست شاخ‌دار استفاده می‌کنند که می‌تواند کپسول را از قسمت شیر خروجی به راحتی در جای خود نگه دارد. برای نصب کپسول‌های آبی و پودری از نگهدارنده ساده تخت یا صاف استفاده می‌شود. به طور کلی، فارغ از اینکه از چه نوع نگهدارنده‌ای برای نصب کپسول آتش نشانی خودرو استفاده می‌کنید، باید کپسول را در جایی نصب کنید که دسترسی به آن در هنگام آتش‌سوزی آسان باشد.

بیوورسال؛ بهترین برند کپسول آتش نشانی ماشین

بیوورسال، بهترین کپسول آتش نشانی ماشین

کپسول آتش نشانی بیوورسال یک خاموش‌کننده قابل حمل است که قابلیت استفاده در خودروها را نیز دارد. کپسول بیوورسال در اصل یک کپسول فوم است، اما نکته مهم به قدرت اطفایی بسیار بالای این کپسول و توانایی آن برای خاموش کردن دسته‌های مختلف حریق برمی‌گردد.

کپسول آتش نشانی فوم بیوورسال، قوی‌ترین ماده اطفایی در دنیا نام گرفته و با توجه به فناوری منحصربه‌فرد به‌کاررفته در تولید آن، قادر است که انواع حریق از جمله آتش‌های پرحجم گروه A و B و همچنین آتش‌سوزی ناشی از اتصالات الکتریکی در خودرو را به سرعت و به طور مؤثر مهار کند. از مزایای دیگر این کپسول آتش نشانی منحصربه‌فرد می‌توانیم عدم آسیب‌رسانی به محیط زیست، مضر نبودن برای انسان، عدم وجود پسماند، نداشتن قابلیت خورندگی، عدم نیاز به شارژ سالانه و غیره را نام ببریم.

گروه تولیدی و صنعتی تدبیر توانسته است که برای نخستین بار، نمایندگی رسمی و انحصاری برند بیوورسال آلمان را در ایران دریافت کند. کپسول بیوورسال اورجینال در داخل کشور تنها توسط برند تدبیر تولید و عرضه می‌گردد. تمامی کپسول‌های بیوورسال توسط شرکت تدبیر با یک سال گارانتی و پنج سال خدمات پس از فروش در دسترس مشتریان عزیز قرار می‌گیرند. همچنین، در هنگام خرید، برگه تضمین اصالت کالا در اختیار خریدار قرار خواهد گرفت.

بهتر است از کپسولی برای اطفای حریق در خودرو استفاده کنید که بتواند تمامی انواع آتش را خاموش کند. پیشنهاد ما به شما، استفاده از کپسول بیوورسال است. بیوورسال لقب قوی‌ترین ماده خاموش‌کننده دنیا را یدک می‌کشد و می‌تواند با سرعت و قدرت بالا، انواع حریق را مهار کند. اما صادقانه به شما بگوییم که اگر به دنبال خاموش‌کننده مناسب خودرو با قیمتی ارزان‌تر و با کاربری ساده‌تر هستید، بهتر است خاموش‌کننده دستی تدبیر را انتخاب کنید.

ویژگی‌های کپسول آتش نشانی مناسب خودرو

ویژگی های کپسول آتش نشانی مناسب خودرو

یک کپسول آتش نشانی مناسب برای خودرو باید چند خصوصیت داشته باشد که عبارتند از:

  • زیر ۲ کیلوگرم وزن داشته باشد.
  • به صورت کم‌حجم طراحی شده باشد تا بتوان به راحتی آن را در داخل خودرو قرار داد.
  • بدنه کپسول آتش نشانی باید مقاوم و در عین حال، سبک باشد.
  • کپسول باید دارای پایه نگهدارنده باشد.
  • مورد تأیید سازمان آتش نشانی باشد.
  • توانایی مقابله با انواع حریق را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: آیا نگهداری از کپسول آتش نشانی در خودرو ایمن است؟

کپسول آتش نشانی را در کجای خودرو نصب کنیم؟

یکی از سؤالاتی که در مورد کپسول آتش نشانی خودرو مطرح می‌شود، محل نصب یا به عبارتی جای کپسول آتش نشانی خودرو است. همه در وسیله نقلیه خود جا برای قرار دادن یک کپسول آتش نشانی بزرگ ندارند. خوبی کپسول‌های آتش نشانی خودرو آن است که می‌توان آن‌ها را در هر جایی از اتاق خودرو قرار دارد. به طور کلی، کپسول آتش نشانی خودرو باید در محلی نصب شود که دسترسی به آن راحت باشد تا در مواقع لزوم، بتوان به سرعت از آن استفاده کرد.

محل نهایی نصب کپسول آتش نشانی در خودرو به ترجیح شخصی شما بستگی دارد، اما زیر صندلی شاگرد یا زیر داشبورد از جمله محل‌های مناسب برای قرار دادن کپسول هستند. چنانچه چنین امکانی ندارید، می‌توانید از صندوق عقب نیز برای نصب کپسول استفاده کنید. این نکته مهم را فراموش نکنید که قبل از استفاده از کپسول، حتماً خودرو را با تمام سرنشینان تخلیه کنید.

قیمت کپسول آتش نشانی خودرو

هنگام خرید هر چیزی، قیمت یک فاکتور تعیین‌کننده است و کپسول آتش نشانی خودرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگرچه قیمت فاکتور مهمی است، اما نباید تنها عامل تعیین‌کننده باشد. چنانچه تصمیم دارید که کپسول آتش نشانی برای خودرو خود تهیه کنید، فراتر از صرفاً یک هزینه خرید اولیه به آن نگاه کنید و مزایای بلند مدت آن را مد نظر داشته باشید.

عوامل گوناگونی مانند برند سازنده، جنس بدنه کپسول، نوع مواد خاموش‌کننده، کیفیت مواد مورد استفاده، وزن، خدمات پس از فروش و… می‌توانند قیمت کپسول آتش نشانی خودرو را تحت تأثیر قرار دهند. برای آگاهی از قیمت انواع کپسول آتش نشانی مناسب خودرو و یا جهت دریافت اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتر، می‌توانید با کارشناسان تدبیر تماس حاصل فرمایید تا اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند.

خرید کپسول آتش نشانی مناسب خودرو

هنگامی که صحبت از ایمنی در مقابل آتش‌سوزی در خودرو می‌شود، داشتن یک کپسول آتش نشانی قابل اطمینان بسیار مهم است. فاکتورهای مختلفی مانند قیمت و وزن و اندازه نقش مهمی در انتخاب خاموش‌کننده مناسب خودرو دارند. برای خرید کپسول آتش نشانی مناسب خودرو، باید به چند نکته توجه داشته باشید که در ادامه توضیح خواهیم داد.

نوع کپسول آتش نشانی

قبل از اقدام به خرید، شناخت انواع کپسول‌های آتش نشانی موجود برای خودرو ضروری است. چنانکه اشاره شد، از کپسول‌های مختلفی مانند کپسول فوم، پودر و گاز، بیوورسال و یا خاموش‌کننده‌های دستی می‌توانید برای اطفا کردن حریق در خودرو استفاده کنید. با ارزیابی خطرات احتمالی، کپسولی را انتخاب کنید که بتواند به طور مؤثر با انواع آتش‌سوزی در خودرو مقابله کند.

اندازه و ظرفیت

اندازه و ظرفیت کپسول یکی دیگر از نکاتی است که هنگام خرید کپسول آتش نشانی باید به آن توجه داشته باشید. برای خودروهای سواری معمولی، نصب یک کپسول ۲ کیلوگرمی کفایت می‌کند. اما برای خودروهای بزرگ‌تر، بهتر است که از کپسول‌های آتش نشانی با ظرفیت بالاتر از ۳ کیلوگرم استفاده کنید. ایجاد تعادل بین داشتن خاموش‌کننده‌ای که به راحتی قابل کنترل است و خاموش‌کننده‌ای که قدرت کافی را فراهم می‌کند، مهم است.

ویژگی‌ها و عملکرد

هنگام خرید کپسول آتش نشانی برای خودرو، به ویژگی‌ها و مکانیسم‌های عملیاتی توجه کنید که قابلیت استفاده و اثربخشی خاموش‌کننده را افزایش می‌دهند. لازم است که به خصوصیاتی مانند طول لوله شلنگ، نوع طراحی نازل، ارگونومی دسته کپسول و… توجه داشته باشید که تخلیه و کنترل کارآمد کپسول را در مواقع اضطراری تسهیل می‌کند. به علاوه، مطمئن شوید که کپسول استاندارد بوده و گواهینامه‌های لازم را از سازمان آتش نشانی دریافت کرده باشد.

نتیجه‌گیری:

این روزها، کپسول آتش نشانی یک جزء ضروری برای هر خودرویی است تا بتوانید در مواقع اضطراری از جان خود و عزیزانتان مراقبت کنید. داشتن کپسول اطفا حریق خودرو به شما این امکان را می‌دهد که با آتش مقابله کنید و از آسیب دیدن بیش از حد خودرو جلوگیری کنید. با توجه به خطرات آتش‌سوزی در خودروها، کپسول‌ پودر و گاز یا کپسول چند منظوره ABC بهترین گزینه است. اما با ورود کپسول بیوورسال به بازار ایران و با توجه به قدرت اطفایی بالای این محصول، بهتر است که این کپسول جزو انتخاب‌هایتان باشد. به علاوه، کسانی که با محدودیت فضا مواجه هستند، می‌توانند از خاموش‌کننده‌ دستی تدبیر با قابلیت اطفای انواع حریق در خودرو استفاده کنند.

سؤالات متداول کپسول آتش نشانی مناسب خودرو

کپسول آتش نشانی خودرو چیست؟

کپسول آتش نشانی خودرو یک وسیله حفاظت در مقابل آتش قابل حمل است که برای خاموش کردن یا کنترل حریق‌های کوچک مرتبط با مواد قابل احتراق در خودرو مانند پارچه، بنزین یا باتری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهترین کپسول آتش نشانی برای خودرو کدام است؟

بهترین کپسول آتش نشانی برای خودرو، خاموش‌کننده دستی تدبیر است. این خاموش‌کننده از کپسول‌های معمولی کوچکتر بوده، اما قدرت اطفایی بالاتری دارد و استفاده از آن آسان است.

قیمت کپسول آتش نشانی برای ماشین چند است؟

کپسول‌های آتش نشانی با توجه به اندازه، وزن و نوع مواد خاموش‌کننده قیمت متفاوتی دارند. برای اطلاع از قیمت و دریافت راهنمایی‌های بیشتر، می‌توانید با کارشناسان تدبیر تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه تولیدی و صنعتی تدبیر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید…