اعلان حریق | آشنایی با انواع سیستم‌ها و تجهیزات شناسایی و هشدار آتش‎‌سوزی تدبیر

سیستم اعلان حریق؛ عامل نجات جان و اموال شما

سیستم‌های اعلان حریق در ادارات، کارخانه‌ها و ساختمان‌های مسکونی یافت می‌شوند و بخشی از روال زندگی روزمره ما هستند. با این حال اغلب تا زمانی که شرایط اضطراری بروز آتش پیش نیاید، چندان به چشم نمی‌آیند. در این زمان است که کارایی خود را نشان می‌دهند و می‌توانند با تشخیص به‌موقع آتش و اعلام آن، جان ما را نجات دهند. روش تشخیص هرچه که باشد، در صورت به صدا در آمدن آلارم، پیام هشدار به افراد حاضر در ساختمان و مکان‌های صنعتی انتقال داده می‌شود. سیستم اعلان حریق همچنین ممکن است دارای یک سیستم انتقال سیگنال از راه دور باشد که می‌تواند وقوع آتش‌سوزی را به مراکز آتش‌نشانی هشدار دهد.

چرا به سیستم اعلان حریق نیاز داریم؟

یک سیستم اعلان حریق دارای تعدادی دستگاه است که باهم در ارتباط هستند تا در صورت وجود دود، آتش، مونوکسید کربن یا سایر موارد اضطراری، از طریق تجهیزات دیداری و صوتی به افراد هشدار دهند. برخی از مزایای طراحی و اجرای این سیستم در ساختمان و محیط های کسب و کار توسط شرکت تدبیر را با هم مرور می کنیم :

    • سیستم اعلان حریق جان انسانها را نجات می دهد.
    • باعث تخلیه ی سریع افراد از منطقه خطر می شود.
    • احتمال خفگی توسط دود یا حتی آسیب دیدن توسط برخی مواد اطفایی را کاهش می دهد.
    • سیستم اعلان حریق ضررهای مالی را کاهش می دهد.
    • یک عنصر قابل اتکا در افزایش ایمنی ساختمان و صنعت است.

تجهیزات گوناگون در سیستم‌های اعلان حریق تدبیر

طراحی، نصب و راه‌اندازی سیستم اعلان حریق راهکاری برای تشخیص و اعلام شرایط اضطراری بروز آتش است. این سیستم‌ها همچنین از این امکان برخودار هستند که با سیستم اطفا حریق ادغام ‌شوند. گروه تولیدی صنعتی تدبیر از توانایی طراحی و اجرای انواع سیستم‌های تشخیص و هشدار حریق و تامین و نصب تجهیزات آن در متناسب با شرایط بناهای مسکونی، تجاری، اداری و صنایع برخوردار است. در ادامه با برخی از اجزای سیستم‌های اعلان حریق تدبیر آشنا می‌شویم.

پانل های اعلان حریق

مغز سیستم اعلان حریق، پانل هشدار آتش است. این سیستم مرکزی برای دریافت سیگنال‌ تمامی تجهیزات آشکارساز است که باید به آن متصل شوند. این واحد همچنین می‌تواند برای شبیه‌سازی زنگ هشدار برای استفاده در تمرین‌های معمول آتش‌سوزی و تخلیه ساختمان مورد استفاده قرار گیرد، تا همه کارکنان یا ساکنان مجموعه‌ها و برج‌های مسکونی بدانند که در صورت وقوع آتش‌سوزی واقعی چه اقدامی انجام دهند. پانل‌های اعلان حریق همچنین انواع مختلفی دارند که برخی از آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم:

  • پانل اعلام حریق معمولی : این پانل از طریق کابل‌کشی فیزیکی به چندین نقطه تماس دستی و چندین آشکارساز متصل می‌شود. سیگنال‌ها را دریافت و زنگ اعلام حریق را فعال می‌کند. هرمنطقه از ساختمان معمولا روی این پانل دارای یک لامپ نشانگر است.
  • پانل اعلام حریق آدرس پذیر : این پانل به نوع معمولی شباهت زیادی دارد، با این تفاوت که پانل دقیقا می‌تواند تعیین کند، دتکتور کدام منطقه، سیگنال را ارسال کرده است. بنابراین شما متوجه می‌شوید، آتش‌سوزی دقیقا در کدام منطقه رخ داده است.
  • پانل اعلام حریق هوشمند : در این سیستم، آشکارسازها اطلاعات خود را به یک رایانه مرکزی ارسال می‌کنند. این روش از توانایی پردازش و ارزیابی دقیق‌تری برخوردار است و می‌تواند از بروز خطاها پیشگیری کند.
  • پانل اعلام حریق بی سیم : این پانل، جایگزین موثری برای سیستم های اعلام حریق کابلی است و در آن از ارتباطات رادیویی ایمن میان اجزای سیستم استفاده می شودو نیازی به هیچگونه کابل کشی ندارد.

آشکارسازهای اعلام حریق

از مهم‌ترین اجزای سیستم اعلام حریق، دستگاه‌های تشخیص حریق یا آشکارسازهای حریق هستند. این تجهیزات انواع بسیار متنوعی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به: آشکارسازهای دود هوشمند، آشکارسازهای شعله، کاشف‌های حرارتی، دتکتور گاز یا آشکارساز مونوکسید کربن و واحدهای شیشه قابل شکستن دستی و شستی اعلام حریق اشاره کرد. این واحدهای آشکارساز را در چند دسته‌بندی به شما معرفی می‌کنیم:

  • آشکارسازهای حرارتی : این کاشف ها از ۳ دهه قبل در سیستم های اعلام حریق مورد استفاده قرار گرفته اند و با تشخیص میزان حرارت، حریق را تشخیص می دهند. برخی از انواع این تجهیزات عبارتند از : آشکارسازهای اپتومکانیکی، آشکارسازهای الکترومکانیکی، آشکارسازهای الکتروپنوماتیکی و آشکارسازهای ترمیستور یا الکترونیکی.
  • کاشف دود : دتکتور یا آشکارساز دود از طریق تشخیص دود در فضا شرایط وقوع آتش سوزی را تشخیص داده و اعلام می کند. این تجهیزات از انواع: دتکتور دود نقطه ای نوری و یونیزاسیون، دتکتور دود خطی انعکاسی و فرستنده و گیرنده، دتکتور دود کانال، دتکتور دود مکشی و دتکتور دود ویدئویی هستند.
  • آشکارسازهای گاز : از این تجهیزات با عنوان دتکتور گاز نیز یاد می‌شود که نوع دتکتور مونوکسید کربن آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دتکتورها میزان گازهای خطرناک موجود در فضاها را اندازه‌گیری می‌کنند.
  • دتکتور شعله : آشکارسازهای شعله از طریق دریافت طیف‌های نوری تولید شده از آتش کار می‌کنند. برخی از انواع این آشکارسازها عبارتند از: دتکتورهای شعله ماورا بنفش، دتکتورهای شعله بصری یا آرایه IR نزدیک، دتکتورهای شعله مادون قرمز (IR)، دتکتور شعله ترکیبی IR3، دوربین‌های حرارتی مادون قرمز و انواع دیگر.
  • نقاط تماس دستی : شستی اعلام حریق یا نقطه تماس دستی یا نقطه تماس دارای شیشه قابل شکستن دستگاهی است که پرسنل را قادر می‌سازد، زنگ هشدار را به‌صورت دستی و غیرخودکار به صدا درآورند.

زنگ اعلان حریق

آژیر یا زنگ اعلان حریق یکی دیگر از  تجهیزات سیستم اعلان حریق است که در آخرین لایه از این سیستم قرار می گیرد. این زنگ دارای یک سیستم پخش صدا یا هشدار است که بصورت خودکار و توسط سیستم یا به صورت دستی قابل فعالسازی است.

برندهای برتر تجهیزات اعلام حریق

در حال حاضر تجهیزات سیستم‌های اعلام حریق از برندهای گوناگون ایرانی و خارجی در بازار ایران در دسترس هستند. شرکت تدبیر بهترین تجهیزات این سیستم‌ها را از برندهای برتر و قابل اطمینان متناسب با نیازهای شما در انواع ساختمان و فضای کسب‌وکار، تامین می‌کند.

افزایش ایمنی در ساختمان و کسب و کار با سیستم اعلان حریق تدبیر

سیستم های اعلان حریق برای حفاظت از جان و اموال ضروری هستند. از سوی دیگر نصب این سیستم ها در بسیاری از ساختمان های عمومی یک الزام قانونی است. گروه تولیدی صنعتی تدبیر به عنوان یکی از فعالان پیشرو در عرصه اعلان و اطفا حریق، از این توانایی برخوردار است که متناسب با انوع ساختمان ها و فضاهای گوناگون مدرن ترین سیستم اعلان حریق با به روز ترین تجهیزات، طراحی و پیاده سازی کند. برای بهره مندی از این خدمات کافی ست همین الان با کارشناسان ما برای دریافت خدمات مشاوره تماس بگیرید.

گروه تولیدی و صنعتی تدبیر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید…