کپسولهای آتش نشانی حتی اگر مورد استفاده قرار نگیرند، پس از مدتی نیاز به شارژ مجدد دارند تا بتوانند در هنگام بروز آتش سوزی به شکل مؤثر با آن مقابله کنند. در این مطلب نحوه شارژ کپسول آتش نشانی را به شکل کامل و مرحله به مرحله توضیح میدهیم.
کپسول آتش نشانی چگونه شارژ میشود؟
قبل از پرداختن به نحوه شارژ کپسول آتش نشانی لازم است اشاره کنیم که فرایند شارژ کردن کپسول آتش نشانی باید حتماً توسط تکنسینهای حرفهای و آموزش دیده اجرا شود. در غیر این صورت ممکن است کپسول به شکل استاندارد شارژ نشود و در نتیجه هنگام بروز سانحه و در شرایط اضطراری، نتواند عملکرد مطلوبی در جهت خاموش کردن آتش داشته باشد.
تکنسینهای فعال در گروه صنعتی تدبیر آموزشهای لازم در خصوص سرویس انواع کپسولهای آتش نشانی را دیده و از ابزار و تجربه لازم برای ارائه خدمات با بالاترین کیفیت ممکن برخوردار هستند. تکنسینهای حرفهای به شما تضمین میدهند که کپسول آتش نشانی مورد نظر به خوبی شارژ شده و در شرایط ایده آل خود برای مقابله با آتش سوزی قرار دارد.
بنابراین در نظر داشته باشید که روش شارژ کپسول آتش نشانی که در ادامه میخوانید صرفاً جهت آشنایی شما با فرایند شارژ مجدد کپسول است و به این معنا نیست که هر شخصی میتواند با مطالعه این مطلب، اقدام به شارژ کپسول آتش نشانی نماید.
مراحل شارژ مجدد کپسول آتش نشانی
در اینجا روش شارژ کپسول آتش نشانی به شکل استاندارد را مرور میکنیم:
- خالی کردن فشار کپسول آتش نشانی و تخلیه مایع خاموش کننده آتش به شکل کامل
- جدا کردن موارد زیر:
- فلکه تخلیه شارژ از سیلندر
- تیوب سیفون از فلکه
- والف از فنر
- تمیز کردن فلکه
- قرار دادن یک واشر جدید بر روی فلکه
- بررسی کامل کپسول آتش نشانی از بالا تا پایین برای مطمئن شدن از سلامت فیزیکی کپسول و عدم وجود مواردی مثل آسیب فیزیکی و یا پوسیدگی
- نصب مجدد فلکه به همراه یک والف جدید؛ با این هدف که کاملاً عایق شود و از افت فشار کپسول جلوگیری کند
- پر کردن مخزن کپسول آتش نشانی. نوع و میزان موادی که برای پر کردن کپسول استفاده میشود، بستگی به نوع کپسول و توضیحات کارخانه تولیدکننده کپسول در این خصوص دارد. موادی که برای پر کردن کپسول استفاده میشوند شامل آب، کف، کربن دی اکسید، پودر و مواد شیمیاییتر میشوند.
- با توجه به توضیحات کارخانه تولید کننده کپسول، فشار داخل کپسول با استفاده از نوع گاز مشخص شده و به اندازه توصیه شده در توضیحات کپسول مجدداً تنظیم میشود
- اجرای یک تست نشتی برای بررسی افت فشار و یا نشت مایه خاموش کننده در کپسول
- نصب مجدد شیلنگ یا نازل کپسول
- وزن کردن مجدد کپسول برای آن که اطمینان حاصل شود که وزن کپسول با توضیحات کارخانه تولید کننده کپسول مطابقت دارد.
- نصب یک ضامن جدید به روی گیره ایمنی به همراه نصب برچسب سرویس کپسول که در آن اطلاعاتی مانند تاریخ شارژ مجدد کپسول، وزن کلی کپسول و نام تکنسین مربوطه که فرایند شارژ را انجام داد ذکر میشوند.
چگونه بفهمیم که کپسول آتش نشانی باید شارژ شود؟
اگر از کپسول استفاده کردید، بلافاصله باید برای شارژ مجدد آن اقدام کنید. حتی اگر این استفاده خیلی جزئی باشد و فقط درصد کوچکی از مواد کپسول را استفاده کرده باشید، باز هم تعادل فشار گاز داخل کپسول بهم میخورد و نیاز به شارژ مجدد خواهد داشت.
البته استفاده از کپسول تنها عاملی نیست که باعث میشود تا کپسول نیاز به شارژ دوباره داشته باشد. در صورت بروز هر کدام از موارد زیر، شارژ کردن کپسول آتش نشانی ضروری خواهد بود:
- درجه کپسول آتش نشانی فشار کم را نشان میدهد.
- دستورالعمل استفاده از کپسول قابل خواندن نباشد.
- ضامن امنیتی و یا پلمب دستگاه گم و یا خراب شده باشد.
- آسیب فیزیکی یا پوسیدگی قابل مشاهده روی کپسول
- نشتی
- نازل یا شلنگ رسوب گرفته
برای آن که مطمئن باشید که کپسولهای موجود در ساختمان همیشه برای مقابله با آتش سوزی آمادگی دارند، باید به شکل منظم آنها را بازرسی کرده و از سلامت آنها مطمئن شوید. توصیه میشود که به شکل ماهانه تجهیزات ایمنی ساختمان به خصوص کپسولهای آتش نشانی را معاینه کرده و به دنبال مواردی باشید که ممکن است عملکرد آنها را تحت تأثیر قرار دهند.
در صورت مشاهده هرگونه مشکلی، حتماً با متخصصین معتبر و حرفهای برای دریافت خدمات سرویس تجهیزات ایمنی تماس بگیرید.