انواع سیستم های اعلام حریق | افزایش ایمنی ساختمان در برابر آتشسوزی با این سیستمهای مدرن
با انواع سیستم های اعلام حریق، خانهای ایمن داشته باشید
طی سالهای اخیر سازمانهای قانونگذار در زمینه ساخت ساختمان، استفاده از سیستمهای اعلام حریق در بسیاری از ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی را اجباری کردهاند. به همین خاطر افراد اهمیت زیادی به این سیستمها میدهند و از آنها در ساختمانهای خود استفاده میکنند. سیستمهای اعلام حریق انواع مختلفی دارند که افراد بسته به مساحت و کاربری ساختمان خود، میتوانند از هر یک از آنها استفاده کنند. آشنایی با انواع سیستم های اعلام حریق به افراد این امکان را میدهد تا بتوانند انتخابی درست داشته باشند و بهترین سیستم اعلام حریق را برای ساختمان خود انتخاب کنند. در این مطلب با انواع مختلف این سیستمها آشنا میشویم.
سیستم اعلام حریق چیست؟
آتشسوزی یکی از مرگبارترین و خطرناکترین حوادثی است که میتواند سلامت ساختمانها را تهدید کند. سالانه افراد زیادی براثر گرفتار شدن در حریق ساختمانهای مسکونی یا تجاری جان خود را از دست میدهند. به همین خاطر سازمانهای مربوطه مانند نظام مهندسی و سازمان آتشنشانی استانداردهایی را برای افزایش ایمنی ساختمانها در برابر آتشسوزی تعریف کردهاند.
استفاده از سیستمهای اعلام حریق در بسیاری از ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی اجباری شده است و سازندگان باید از انواع سیستم های اعلام حریق در ساختمان خود استفاده کنند. این سیستمها انواع مختلفی دارند و بسته به بودجه سازنده، کاربری ساختمان و قوانین ساختوساز، ساختمانسازان باید یکی از انواع این سیستمها را در ساختمان خود نصب کنند.
سیستمهای اعلام حریق با کشف آتش میتوانند از سرایت آن به دیگر قسمتهای ساختمان جلوگیری کنند. همچنین افراد با هشدار این سیستمها نسبت به حضور آتش در ساختمان، فرصت زیادی دارند تا از ساختمانی که دچار حریق شده است، فرار کنند. توجه داشته باشید که سیستمهای اعلام حریق بهصورت مستقیم آتشسوزی را متوقف نمیکنند. این سیستمها وقوع آتشسوزی را به افراد داخل ساختمان و آتشنشانی اطلاع میدهند تا افراد بتوانند بهسرعت ساختمان را تخلیه کنند.
همچنین آتشنشانی میتواند با دریافت هشدار آتشسوزی، قبل از سرایت آتش به قسمتهای دیگر ساختمان یا ساختمانهای مجاور، با آتشسوزی مقابله کند. باید اشاره داشت که یکی از مهمترین مولفهها در مقابله با آتشسوزی، سرعت کشف و مقابله با آن است. هرچه وجود حریق زودتر کشف شود، مقابله با آن آسانتر است و خسارت کمتری به ساختمان یا افراد وارد میکند. همچنین سیستمهای اعلام حریق با کشف سریع آتش میتوانند جان افراد زیادی را نجات دهند.
انواع سیستم های اعلام حریق را بشناسید
همانطور که عنوان شد سیستمهای اعلام حریق در انواع مختلفی در بازار موجود هستند. یکی از دلایل وجود انواع مختلف این سیستمها، رشد تکنولوژی است. برای مثال اولین سیستمهای اعلام حریق هوشمند نبودند و نمیتوانستند بدون اعلام افراد، هشدار وجود حریق را اعلام کنند. با ساخت تجهیزاتی مانند کاشفهای آتش، سیستمهای اعلام حریق نیز گسترش پیدا کردند و امروزه با سیستمهای اعلام حریقی روبهرو هستیم که میتوانند بهصورت خودکار وقوع آتشسوزی را تشخیص داده و آن را به ساکنین ساختمان و سازمان آتشنشانی اعلام کنند.
باید اشاره داشت که انواع سیستم اعلام حریق از نظر حفاظتی نیز دستهبندی میشوند. این سیستمها براساس حفاظت از جان یا مال دستهبندی شده و در ساختمانهای مسکونی از انواع حفاظت از جان و در ساختمانهای تجاری و انبارها از سیستمهای حفاظت از مال استفاده میشوند.
باتوجه به قوانین سختگیرانه سازمانهای مربوطه درباره نوع سیستم اعلام حریق ساختمانها، افراد باید با انواع سیستم های اعلام حریق آشنایی داشته باشند. این آشنایی به آنها کمک میکند تا بهترین سیستم اعلام حریق را برای ساختمان خود تهیه کنند. به همین خاطر در ادامه با انواع این سیستمها و مشخصات هر یک از آنها آشنا میشویم.
سیستم اعلام حریق دستی؛ از قدیمیترین انواع سیستم های اعلام حریق
یکی از رایجترین و قدیمیترین انواع سیستم های اعلام حریق، سیستم اعلام حریق دستی است. همانطور که عنوان شد در سالهای گذشته سنسورهای کشف آتش وجود نداشتند و سیستمهای اعلام حریق نمیتوانستند بهصورت خودکار وقوع آتشسوزی در ساختمان را تشخیص دهند. به همین خاطر این سیستمها بهصورت دستی کار میکردند. به این معنی که افراد با فشردن شستیهای اعلام حریق، این سیستمها را فعال کرده و به ساکنین ساختمان هشدار وقوع آتشسوزی را میدادند.
مشکل اصلی این سیستمها این بود که در مواقعی که افراد متوجه وقوع آتشسوزی نمیشدند، امکان اعلام هشدار آتشسوزی وجود نداشت. در این مواقع باوجود برخورداری ساختمان از سیستم اعلام حریق، افراد متوجه وقوع آتشسوزی نمیشدند و جان خود را در آتشسوزی از دست میدادند. بااینوجود، از این سیستمها در برخی فضاها مانند مترو، قطارها و ساختمانهای پر رفتوآمد به علت هزینه پایین هنوز استفاده میشود.
باتوجه به تعداد پایینتر تجهیزات مورد نیاز این سیستمها، هزینه نصب آنها پایینتر است. باید اشاره داشت که استفاده از این سیستمها در ساختمانها امروزی ممنوع است و سیستم اعلام حریق ساختمانهای امروزی باید بتوانند بهصورت خودکار، وقوع آتشسوزی را در ساختمان تشخیص دهند.
سیستم اعلام حریق اتوماتیک متعارف
یکی از بهترین و کاربردیترین انواع سیستم های اعلام حریق، سیستم اعلام حریق خودکار متعارف یا معمولی است. این نوع سیستم اعلام حریق میتواند با استفاده از سنسورها و کاشفهای آتش، بهصورت خودکار وقوع آتشسوزی در ساختمان را تشخیص دهد و با اعلام هشدار از طریق تجهیزات مختلف دیداری و شنیداری، ساکنین ساختمان و آتشنشانی را از وقوع این حادثه با خبر کند.
از این نوع سیستمها در بسیاری از ساختمانهای امروزی استفاده میشود. چرا که کارایی این نوع سیستمهای اعلام حریق بسیار بالا است و بهسرعت میتوانند وقع آتشسوزی در تمام قسمتهای ساختمان را تشخیص دهند. باید اشاره داشت که نصب این نوع سیستم اعلام حریق، مراحل پیچیدهای دارد و تجهیزات کشف آتش باید مطابق با استانداردهای تدوینشده توسط سازمانهای مربوطه در ساختمان نصب شوند.
به همین خاطر کار طراحی و نصب این سیستم اعلام حریق را باید به یک مجموعه معتبر و باسابقه سپرد. کیفیت و عملکرد تجهیزات مورد استفاده در این نوع سیستم اعلام حریق نیز بسیار اهمیت دارد و باید از بهترین تجهیزات در این سیستم اعلام حریق خودکار متعارف استفاده کرد.
سیستم اعلام حریق خودکار آدرسپذیر؛ از مدرنترین انواع سیستم های اعلام حریق
از بین انواع سیستم های اعلام حریق، مدرنترین سیستم، سیستم اعلام حریق خودکار آدرسپذیر است. این نوع سیستم اعلام حریق بسیار کارآمد است و بهترین کارایی را در کشف و اعلام حریق در ساختمانها دارد. در این سیستم نقطه دقیق وقوع حریق تشخیص داده میشود تا افراد از مکان دقیق وقوع آتشسوزی باخبر شوند. استفاده از این نوع سیستم اعلام حریق در ساختمانهای بزرگ رایج است. چرا که این ساختمانها قسمتهای زیادی دارند و صرفا با اعلام هشدار حریق نمیتوان با آتشسوزی در آنها مقابله کرد.
سیستم اعلام حریق خودکار آدرسپذیر این امکان را به آتشنشانان میدهد تا بهسرعت به قسمتی از ساختمان که دچار حریق شده است بروند و با حریق مقابله کنند. در این سیستمها هر سنسور یا کاشف آتش دارای یک آدرس است و اطلاعات آن به پنل مرکزی سیستم منتقل میشود. برای مثال کاشف آتشی که در پارکینگ طبقه منفی دو نصب شده است، در این پنل مرکزی سیستم با این آدرس شناخته میشود.
در هنگام آتشسوزی در پارکینگ طبقه منفی دو، کاشف آتش وجود حریق را تشخیص میدهد و در پنل مرکزی آتشسوزی در پارکینگ طبقه منفی دو مشخص میشود. به علت وجود این قابلیت، در بسیاری از ساختمانهای مدرن و بزرگ، از این نوع سیستم اعلام حریق استفاده میشود.
سیستم اعلام حریق خودکار بیسیم؛ از بهترین انواع سیستم های اعلام حریق
در بسیاری از ساختمانها، امکان سیمکشی برای سیستمهای اعلام حریق وجود ندارد. به همین خاطر یکی از محبوبترین انواع سیستم های اعلام حریق، سیستم اعلام حریق بیسیم است. نحوه عملکرد این نوع سیستم اعلام حریق تفاوتی با دیگر سیستمها کاشف آتش ندارد. تفاوت اصلی در عدم وجود کابل و سیم برای ارتباط کاشفهای آتش، سنسورها و شستیها با پنل مرکزی است.
این تجهیزات بهصورت بیسیم و از طریق فرکانسهای رادیویی با پنل مرکزی سیستم اعلام حریق در ارتباط هستند. در کنار نصب آسانتر و هزینه پایینتر این نوع سیستمها، سیستم اعلام حریق خودکار بیسیم یک مزیت دیگر نیز دارد. در آتشسوزی این امکان وجود دارد که براثر حرارت زیاد آتش، بسیاری از کابلها و سیمهای سیستم اعلام حریق از بین بروند اما در سیستم اعلام حریق بیسیم، براثر حرارت ارتباط میان تجهیزات و پنل مرکزی قطع نمیشود. چرا که حرارت آتش تاثیری روی ارتباط رادیویی میان پنل مرکزی و تجهیزات ندارد.
سیستم اعلام حریق هوشمند
یکی دیگر از انواع سیستم های اعلام حریق، سیستم اعلام حریق هوشمند است. این سیستم در زیرمجموعه سیستم های اعلام حریق آدرسپذیر قرار میگیرد. تفاوت اصلی این نوع سیستم اعلام حریق با دیگر سیستمها در هوشمندی تجهیزات آن است.
افراد میتوانند میزان حساسیت سنسورهای این سیستم را تنظیم کنند. همچنین سیستم اعلام حریق هوشمند را میتوان به دیگر سیستمهای هوشمند ساختمان مانند سیستم برق یا آسانسور متصل کرد. به همین خاطر امروزه بیشتر از این نوع سیستم اعلام حریق در ساختمانها استفاده میشود. بسیاری از ساختمانهای امروزی هوشمند هستند و سیستم اعلام حریق آنها نیز میتوان هوشمند باشد.
سیستمهای اعلام حریق معمولی با آدرسپذیر چه تفاوتی دارند؟
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است در زمان انتخاب سیستم اعلام حریق برای افراد بهوجود آید، تفاوت سیستمهای اعلام حریق معمولی با آدرسپذیر است. این دو سیستم از نظر کارایی بسیار به یکدیگر شبیه هستند و هر دو با استفاده از کاشفهای آتش، وقوع آتشسوزی را در ساختمان هشدار میدهند. تفاوت اصلی این دو سیستم در نحوه اعلام هشدار آنها است.
در سیستمهای اعلام حریق معمولی یا متعارف، برای کاشفها و سنسورهای تشخیص آتش آدرسی تعریف نشده است. در صورت وقوع آتشسوزی سنسورهای این سیستم وقوع آتش را به پنل مرکزی اطلاع میدهند و پنل مرکزی با فعالکردن آژیرها و فلاشرها، افراد را از وقوع آتشسوزی در ساختمان باخبر میکنند. توسط پنل مرکزی این نوع سیستم اعلام حریق نمیتوان نقطه آتشسوزی را مشخص کرد و افراد فقط متوجه میشوند که قسمتی از ساختمان دچار حریق شده است.
درصورتیکه در سیستمهای اعلام حریق آدرسپذیر، هر کاشف و سنسور تشخیص آتش دارای یک آدرس است و افراد میتوانند از طریق مانیتور پنل مرکزی متوجه شوند که دقیقا کدام قسمت از ساختمان دچار آتشسوزی شده است. این امر ازآنجهت اهمیت دارد که یکی از مهمترین مولفهها در مقابله با آتشسوزی و کاهش خسارات آن، جلوگیری از گسترش آن است. با مشخصشدن نقطه دقیق آتشسوزی، افراد میتوانند بهسرعت به آن نقطه رفته و از گسترش آتش به دیگر قسمتهای ساختمان جلوگیری کنند.
استفاده از سیستمهای اعلام حریق چه مزایایی دارد؟
افراد به دو منظور سیستمهای اعلام حریق را در ساختمانهای خود استفاده میکنند. برای دریافت پروانه ساخت و افزایش ایمنی ساخت استفاده از انواع سیستم های اعلام حریق ضروری است. در کنار ضرورت استفاده از این سیستمها برای دریافت پروانه ساخت و پایان کار، استفاده از سیستمهای اعلان حریق مزایای دیگری مانند کاهش خسارات مالی و جانی ناشی از آتشسوزی نیز دارد. این مزایا باعث شده است که بسیاری از سازندگان بدون توجه به الزام قانونی اجرای این سیستمها در ساختمان، برای افزایش قیمت و ایمنی ساختمان خود، از این سیستمها در ساختمانها استفاده کنند.
باید توجه داشت که تنها در صورتی انواع سیستم های اعلام حریق کارایی لازم را خواهند داشت که توسط مجموعههای معتبر و متخصص طراحی و اجرا شوند. به همین علت پیشنهاد میشود طراحی و اجرای سیستم اعلام حریق ساختمان خود را به یک مجموعه ماهر و مجرب بسپارید. با مهمترین مزایای استفاده از سیستمهای اعلام حریق آشنا میشویم.
رعایت الزامات قانونی برای دریافت پروانه ساخت و پایان کار
همانطور که عنوان شد و شما میدانید، بدون نصب سیستم اعلام حریق در ساختمان امکان دریافت پایان کار و پروانه ساخت وجود ندارد. به همین علت افراد میتوانند با هزینهای اندک، در کنار افزایش ایمنی ساختمان خود، بهراحتی گواهی پایان کار و پروانه ساخت را از سازمانهای مربوطه دریافت نمایند. باید توجه داشت که برخی ساختمانها از نظر قانونی نیازی به داشتن سیستم اعلام حریق ندارند. برای مثال ساختمانهای مسکونی کمتر از پنج طبقه یا یک طبقه با متراژ کمتر از ۵۰۰ متر، نیازی به سیستمهای اعلان حریق ندارند.
افزایش ایمنی ساختمان در برابر آتشسوزی
میتوان گفت مهمترین مزیت استفاده از انواع سیستم های اعلام حریق، افزایش ایمنی ساختمان در برابر خطر آتشسوزی است. آتشسوزی میتواند بهصورت کامل یک ساختمان را تخریب کند. برای مثال ساختمان پلاسکو تهران براثر آتشسوزی بهصورت کامل تخریب شد و مغازهداران آن خسارات زیادی دیدند. به همین خاطر با استفاده از انواع سیستم های اعلام حریق در ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری میتوان از خسارات مالی و مادی ناشی از آتشسوزی جلوگیری کرد. همچنین باید توجه داشت که با تعبیه سیستم اعلام حریق در ساختمان، سرعت کشف آتش افزایش پیدا میکند و افراد یا آتشنشانان میتوانند با سرعت بیشتری عملیات اطفا حریق را انجام دهند.
کاهش هزینههای خسارت براثر آتشسوزی در ساختمان
سرایت آتشسوزی به قسمتهای مختلف ساختمان میتواند میزان خسارت مالی آن را بهشدت افزایش دهد. به همین خاطر یکی از مزایای اصلی استفاده از انواع سیستم های اعلام حریق، کاهش میزان خسارت مالی است. سیستمهای اعلام حریق با هشدار بهموقع وقوع آتشسوزی به افراد این امکان را میدهند تا در کوتاهترین زمان ممکن با آتش مقابله کنند و از سرایت آن به دیگر قسمتهای ساختمان جلوگیری نمایند. برای کارایی بهتر سیستمهای اعلام حریق، این سیستمها باید مطابق با استانداردهای تعریف شده نصب شوند. همچنین باید اشاره کرد که بدون نصب استاندارد این سیستمها، امکان دریافت پروانه ساخت و پایان کار برای ساختمان وجود ندارد.
اجزای انواع سیستم های اعلام حریق را بشناسید
یکی از مهمترین مولفهها در انواع سیستم های اعلام حریق، اجزا و تجهیزات آنها است. افراد برای انتخاب بهترین سیستم اعلام حریق باید با اجزای این سیستمها آشنایی داشته باشند. از مهمترین اجزای سیستمهای اعلام حریق میتوان به کاشفهای آتش، کنترل پنل، ادوات شنیداری و دیداری، منبع تغذیه و شستیهای اعلام حریق اشاره کرد. هر یک از این تجهیزات نقشی خاص در سیستمهای اعلام حریق دارند و بدون آنها این سیستمها عملکرد مناسبی نخواهند داشت. برای اجرای انواع سیستم های اعلام حریق، باید از بهترین تجهیزات با برندهای معتبر استفاده کرد. در ادامه با اجزای انواع سیستم های اعلام حریق آشنا میشویم.
کنترل پنل سیستمهای اعلام حریق؛ مغز متفکر سیستم
میتوان گفت مهمترین عضو انواع سیستم های اعلام حریق، کنترل پنل آنها است. تمام اطلاعات سنسورها، کاشفهای آتش و شستیهای اعلام حریق به کنترل پنل ارسال میشود و کنترل پنل با دریافت سیگنال آتشسوزی، ادوات دیداری و شنیداری سیستم اعلام حریق را فعال میکند.
در سیستمهای مدرن اعلام حریق، کنترل پنلها دارای مانیتور هستند و افراد میتوانند بهراحتی از طریق مانیتور این تجهیزات، اطلاعات مربوط به سنسورها، کاشفهای آتش و شرایط ساختمان را بررسی کنند. باید اشاره داشت که ساختار کنترل پنل سیستمهای اعلام حریق خودکار با سیستمهای اعلام حریق دستی متفاوت است. چرا که در سیستمهای دستی هیچگونه دادهای به سمت کنترل پنل ارسال نمیشود و این سیستم صرفا با فشردن شستیهای اعلام حریق فعال میشود.
ادوات شنیداری و دیداری سیستمهای کشف آتش
یکی دیگر از اجزای مهم سیستمهای اعلام حریق، ادوات شنیداری و دیداری آنها است. این تجهیزات وظیفه دارند تا هشدار وجود آتشسوزی را به افراد داخل ساختمان منتقل کنند. این ادوات شمال تجهیزاتی مانند فلاشرها و آژیرها هستند. فلاشرها با ایجاد علامت دیداری هشدار در ساختمان، وقوع آتشسوزی را به افراد داخل ساختمان اطلاع میدهند. باید اشاره داشت که استفاده از فلاشرها در محیطهایی که نویز زیادی دارند، اجباری میباشد. چرا که ممکن است افراد صدای آژیر هشدار آتشسوزی را نشنوند.
آژیرها نیز یکی دیگر از ادوات مهم در سیستمهای اعلام حریق هستند. میتوان گفت قدیمیترین تجهیزات اعلام هشدار در سیستمهای هشداردهنده مانند سیستمهای اعلام حریق، آژیرها هستند. آژیرها میتوانند بهسرعت پیام هشدار وقوع آتشسوزی را به ساکنین ساختمانها انتقال دهند. باید اشاره کرد که برخی آژیرها صرفا صدای آژیر از خود پخش میکنند اما برخی دیگر را میتوان طوری تنظیم کرد که صدای اپراتور برای هشدار دقیقتر منتشر شود.
کاشفهای آتش انواع سیستم های اعلام حریق
برای تشخیص وقوع آتشسوزی در سیستمهای اعلام حریق، از کاشفهای آتش استفاده میشود. این کاشفها در انواع مختلفی مانند کاشفهای حرارت و دود در بازار موجود هستند. بسته به محل مورد نظر باید از کاشف حرارتی مناسب استفاده کرد. برای مثال در پارکینگ یا موتورخانه ساختمان که امکان وجود دود بالا میباشد، بهتر است از کاشفهای حرارتی استفاده شود. از طرف دیگر در قسمتهایی از ساختمان که امکان تغییرات دمایی ناگهانی وجود دارد، پیشنهاد میشود از کاشفهای دود استفاده شود.
درون کاشفهای آتش سنسورهایی قرار دارد که بهمحض شناسایی علائم آتش مانند دود یا حرارت، سیگنال وقوع آتشسوزی را به پنل مرکزی ارسال میکند. این کاشفها باید مطابق با استانداردهای تعریف شده نصب شوند تا کارایی لازم را داشته باشند.
منبع تغذیه سیستمهای اعلان حریق
مانند تمام سیستمهای مراقبتی ساختمان، انواع سیستم های اعلام حریق نیز به منبع تغذیه نیاز دارند. این منبع تغذیه نیروی لازم برای فعالیت و مانیتورینگ کاشفهای آتش و سنسورهای سیستم اعلام حریق را تامین میکند. این منبع با برق مستقیم شهری و با ولتاژ بین ۱۲۰ الی ۲۴۰ ولت تغذیه میشود. برای اجرای سیستم اعلام حریق ساختمان باید از یک منبع تغذیه باکیفیت و مطمئن استفاده کرد. چرا که این منبع باید بهصورت مداوم و بدون قطعی، نیروی لازم برای مانیتورینگ سیستم اعلام حریق را تامین کند.
منبع تغذیه پشتیبان سیستمهای کشف آتش
در زمان آتشسوزی، احتمال قطع جریان برق ساختمان بسیار بالا است. به همین خاطر در سیستمهای اعلام حریق یک منبع تغذیه پشتیبان که به برق شهری متصل نیست نیز تعبیه میشود. این منبع تغذیه در دو مدل ژنراتور یا باطری موجود است و بسته به نوع سیستم اعلام حریق، از هر یک از این منابع تغذیه میتوان استفاده کرد. در زمان قطع جریان برق، منبع تغذیه پشتیبان وارد عمل میشود و نیروی لازم برای فعالیت سیستم اعلام حریق را تامین میکند. باید اشاره داشت که در مواقعی که جریان برق شهری به علت نوسانات یا افت فشار قطع میشود نیز، منبع تغذیه وارد عمل میشود.
شستیهای اعلان حریق
در بسیاری از موارد، افراد میتوانند وجود آتشسوزی را از کاشفهای آتش سریعتر تشخیص دهند. همچنین در سیستمهای دستی اعلام حریق، فقط از طریق این شستیها امکان اطلاعرسانی آتشسوزی وجود دارد. به همین خاطر یکی از مهمترین اجزای سیستمهای اعلان حریق، شستیهای این سیستم است. افراد برای فعالکردن این شستیها، باید کلید داخل آنها را فشار دهند. در برخی مدلها نیز اهرمی وجود دارد که برای افراد برای فعالکردن آن باید این اهرم را به سمت پایین بکشند. نصب این شستیها در ساختمان دارای قوانینی است که در هنگام اجرای سیستم اعلان حریق باید به آن توجه داشته باشید.
با انواع سیستم های اعلام حریق، از وقوع آتشسوزی باخبر شوید!
سیستمهای اعلان حریق از بهترین سیستمهای مراقبتی و ایمنی هستند که سالانه جان افراد زیادی را نجات میدهند و باعث کاهش خسارات آتشسوزی ساختمانها میشوند. به همین خاطر استفاده از این سیستمها در ساختمان اهمیت زیادی دارد و افراد با استفاده از این سیستمها میتوانند ایمنی ساختمان خود را در برابر خطر آتشسوزی افزایش دهند. باید اشاره داشت که طراحی و اجرای این سیستمها دشواری زیادی دارد و به همین دلیل آن را باید به دست مجموعههای باسابقه در این زمینه سپرد.