هر مخزن تحت فشاری که دارای گازی و یا مایع تحتفشار است، باید طبق استانداردهای مورد تست قرار بگیرد. کپسولهای آتشنشانی باتوجهبه مخزنی تحت فشاری که دارد، باید در زمانبندیهای مشخصی تست گردد و از صحت عملکرد آن مطمئن شوید. در این مقاله با ما باشید تا نحوه تست کپسولهای آتشنشانی را برای شما توضیح دهیم.
تست هیدرواستاتیک چیست؟
تست هیدرواستاتیک آزمایشی است که به شکل دورهای برای اطمینان شدن از سالمبودن کپسول آتشنشانی انجام میشود. تزریق آب از طریق پمپی که فشار آن تحت کنترل است به درون مخزن مورد آزمایش تا فشار استانداردی که بیشتر از فشار کاری مخزن است برای بررسی استحکام مخزن، تست هیدرواستاتیک است. زمان تحتفشار بودن مخزن نیز دارای اهمیت است و طبق استانداردهای ویژهای انجام میشود.
چگونگی انجام تست کپسولهای آتشنشانی
در قدم اول باید مخزن را از طریق پمپ تا فشار معین پر کنید بعد شیر ورودی را ببندید. سپس بدنه مخزن را خشک کنید و بعد از زمان مشخص شده از گیج فشار دیتا برداری کنید. درصورتیکه عددی که نشان میدهد همان فشار نخستین باشد و کمتر نشده باشد به این معنی است که مخزن سالم است و نشتی ندارد. اما در صورت کمشدن فشار باید اقدام به نشتی یابی کرد. این کار تا موقع رسیدن به نتیجه موردنظر باید ادامه یابد.
برای تست کپسولهای آتشنشانی باید به این نکات توجه نیز توجه کنید:
هر نوع انجام تست هیدرو کپسولهای خاموشکننده باید به دست افراد متخصص انجام شود.
تاریخ و زمان تست را بعد از سپریکردن تست بر سیلندر حک کنید و آن را برای شارژ ماده خاموشکننده آماده نمایید.
ضرورت انجام تست هیدرواستاتیک کپسول آتشنشانی
جهت اطلاع از سلامت کپسول، حتماً باید این تست اقدام نمایید. شاید این سؤال نیز در ذهن شما باشد که ضرورت انجام تست هیدرواستاتیک چیست؟
به علت اینکه مواد درون محفظه کپسولها تحتفشار بالا باشد، در صورت خرابی محفظه ممکن است خطرناک باشند. ورود هوا از بیرون به بیرون محفظه یا خارجشدن مواد درون آن بهغیراز راه سیلندر ممکن است باعث انفجار خاموشکننده گردد. هیچوقت فشار بالای مواد درون خاموشکننده را دستکم نگیرید و درصورتیکه هر نوع خراش عمیق یا راه ارتباطی به داخل محفظه روی بدنه مشاهده کردید بهسرعت جهت بازرسی کپسول اقدام نمایید.
به یاد داشته باشید که حتی درصورتیکه چند سال از خاموشکنندهتان استفاده نکردهاید، مجدداً باید این تست را انجام دهید. در بعضی موارد دیده میشود که شرایط آبوهوایی و سپریشدن زمان در کنار هم به بدنه کپسول آسیب میزند. شرایط آبوهوایی نیز اهمیت فراوانی دارد، گرم و سردشدن زیاد باعث خرابی آن خواهد شد.
زمان تست کپسول آتشنشانی
در بازبینی و رسیدگی به کپسولهای آتشنشانی حتماً باید به فاکتور زمان توجه فراوانی باشید؛ به این دلیل که در صورت سهلانگاری این دسته از فرایند ممکن است که با خطرات زیادی مواجه شوید؛ به همین علت تصمیم داریم در ادامه درمورد زمان تست هیدرواستاتیک کپسول آتشنشانی توضیح دهیم:
کپسولهای آب و گاز و فوم، باید هرسال یکدفعه تست شوند تا در صورت رخدادن هر نوع مشکلی برای برطرفکردن آن اقدام نمایید.
کپسول خاموشکننده پودر و گاز: این گروه از کپسولهای آتشنشانی که در خیلی از مواقع برای مهار نمودن آتشهای ناشی از مایعات و یا تجهیزات الکتریکی استفاده میشوند، باید هر دو سال یکدفعه تحت تست هیدرواستاتیک کپسول آتشنشانی قرار بگیرند تا به بتوانند کار خود را خوب انجام دهند.
کپسول آتشنشانی CO2 : میزان سختگیری در این کپسول آتشنشانی کمتر است و شما قادر خواهید بود هر پنج سال یکدفعه جهت تست هیدرواستاتیک کپسول آتشنشانی آن مراجعه کنید.
جمعبندی
فرایند تست کپسول آتشنشانی آب و گاز از جمله مراحل ضروری و اصلی است که در تولید هر مخزن باید انجام گیرد. این تست باهدف سلامت و امنیت مخزن انجام میگیرد. این تست جهت مشخصشدن انواع خوردگی، تشخیص یا رشد ترک، کارکرد صحیح و … انجام میگیرد. تست کپسول آتشنشانی بیوورسال بهصورت معمول بعد از خاموششدن سیستم انجام میشود. بعد از اندازهگیری فشار مطمئن شوید که سیستم در فشار وارد شده در هنگام کار میتواند بهخوبی کار کند و هیچ خطری برای سیستم نخواهد داشت. این مخازن اصولاً دارای گازهای آتشزا و سمی هستند که هر نوع نشت، انفجار و … احتمال دارد تبعات جبرانناپذیری را در پی داشته باشد؛ پس انجام این تست به شکل دورهای باید انجام گیرد تا امنیت سیستم فراهم شود. شما قادر خواهید بود از متخصصان شرکت تدبیر برای انجام این تست کمک بگیرید.