استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی | با این قوانین مهم در ساختمانها آشنا شوید
استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی را بشناسید
سیستمهای ایمنی در ساختمان نقش بسیار مهمی دارند. چرا که با استفاده از آنها میتوان از وقوع بسیاری از حوادث مرگبار جلوگیری کرد. یکی از بهترین سیستمهای ایمنی، سیستم اعلان حریق است. از این سیستم در انواع ساختمانها با کاربریهای مختلف مانند تجاری و مسکونی استفاده میشود. استفاده از سیستم اعلان حریق در ساختمانهای مسکونی بسیار رایج است. باید اشاره داشت که نصب این سیستم در ساختمانها مسکونی باید مطابق با استانداردهای مشخصی باشد. استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی قوانین مشخصی دارد و افراد باید با آن آشنایی کامل داشته باشند. در این مطلب از گروه تولیدی و صنعتی تدبیر با این استانداردها بهصورت کامل آشنا میشویم.
استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی دقیقا چیست؟
یکی از بزرگترین و مرگبارترین حوادث در ساختمانها، وقوع آتشسوزی است. هرساله ساختمانهای تجاری و مسکونی زیادی به علت وقوع آتشسوزی از بین میروند. به همین علت سازمانهای ناظر بر احداث ساختمانها تصمیم گرفتند تا در نصب سیستمهای اعلان و اطفا حریق در ساختمانها الزامی شود. این سیستمها با تجهیزات و ادواتی که در آنها تعبیه میشود، وجود آتشسوزی در ساختمان را به آتشنشانی و مالکان ساختمانها اعلام میکنند. از این رو بسیار حائز اهمیت است که شرکت طراح سیستم اعلان حریق ساختمان شما مجرب و دارای دانش روز دنیا و آشنا به این قوانین باشد.
از آنجایی که در ساخت ساختمان، تمام قسمتهای ساختمان باید مطابق با روابط و استانداردهای مشخص ساخته شوند، سیستم اعلان حریق نیز دارای استانداردهای مشخصی است. استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی مولفههایی را برای سازندگان ساختمان مشخص میکند تا آنها این سیستمها را بهصورت اصولی و استاندارد نصب کنند. نصب اصولی و استاندارد این سیستمها باعث میشود تا کارایی آنها مناسب باشد و در زمان وقوع آتشسوزی در ساختمانها، بهترین عملکرد خود را داشته باشند و با اعلان بهموقع حریق، از گسترش آن به دیگر قسمتهای ساختمان و یا ساختمانهای دیگر جلوگیری کنند.
این استانداردها برای تمام ادوات و تجهیزات این سیستمها وجود دارد و تمام تجهیزات بهکاررفته در این سیستمها باید مطابق با استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی به کار گرفته شوند. گروه تولیدی و صنعتی تدبیر یکی از اصلیترین مجموعههای اجراکننده این سیستمها در ایران است. گروه تدبیر تمام مراحل اجرا و نصب سیستمهای اعلان حریق ساختمان را مطابق با استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی انجام میدهد.
اهمیت استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی
بدون یک استاندارد مشخص، سازندگان ساختمان میتوانند با تغییر روابط مشخص در طراحی سیستمهای اعلان حریق برای کاهش هزینههای خود، این سیستمها را بهصورت غیر کارآمد نصب کنند. در آن صورت افراد نمیدانستند که سیستم اعلان حریق آنها کارایی مناسبی دارد و از عملکرد آن مطمئن نبودند. به همین علت سازمانهای مربوطه مانند سازمان نظام مهندسی، با طراحی روابط و مقرراتی، استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی را تدوین کردند.
تمام سازندگان ساختمان باید برای نصب سیستم اعلان حریق در ساختمان خود این استانداردها را بهصورت کامل اجرا کنند تا بتوانند گواهی پایان کار ساختمان خود را دریافت نمایند. به همین علت استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی در هر ساختمان مسکونی دارای شرایط نصب این سیستمها، رعایت میشود. باید اشاره داشت که این استانداردها بر اساس بررسیهای کارشناسی و کاملا علمی تدوین شدهاند. به همین علت رعایت آنها فقط برای دریافت گواهی پایان کار ساختمان کاربرد ندارد. افراد با رعایت این استانداردها میتوانند ساختمانی ایمنتر و مقاومتر در برابر خطر آتشسوزی داشته باشند.
قوانین سیستم اعلان حریق ساختمان مسکونی
اولین مبحث از استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی این است که این استانداردها باید در کدام ساختمانهای مسکونی رعایت شوند. طبق ضوابط این استانداردها، تمام ساختمانهای مسکونی با بیش از پنج سقف که بیشتر از تراز صفر است و همچنین ساختمانهای مسکونی با ۱۱ واحد یا بیشتر از آن، باید دارای سیستم اعلان حریق باشند. باید اشاره داشت که در ساختمانهای تجاری و مسکونی که تعداد واحدهای مسکونی و تجاری آنها بیشتر از پنج واحد باشند نیز باید از سیستم اعلان حریق استفاده کنند.
شایانذکر است که ساختمانها تک واحده مسکونی با متراژ بیش از ۵۰۰ متر نیز باید سیستم اعلان حریق داشته باشند. برخورداری از سیستم اعلان حریق در ساختمان به معنای رعایت استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی است. شما باید علاوهبر استفاده از این سیستم در ساختمان خود، تمام استانداردهای مرتبط با آن را نیز رعایت کنید.
استانداردهای مناطق تحت پوشش سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی
مناطق تحت پوشش یا زونهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی اهمیت بسیار زیادی دارند. چرا که مناطق تحت پوشش این سیستم باید طوری تعیین شوند که در صورت شناسایی حریق، در کوتاهترین زمان ممکن بتوان از سرایت آن جلوگیری کرد. همچنین باید اشاره داشت که با منطقهبندی قسمتهای مختلف ساختمان میتوان بهصورت دقیقتر و سریعتر از وقوع حریق باخبر شد.
منطقهبندی هر ساختمان به عوامل مختلفی مانند ابعاد، کاربری و مساحت قسمتهای مختلف آن بستگی دارد. همچنین باید اشاره داشت که مقدار مقاومت یک منطقه از سازه نیز در این منطقهبندی تاثیرگذار است. یکی از مراجع مهم در منطقهبندی ساختمان برای نصب سیستم اعلان حریق، مقررات ملی ساختمان است. بسیاری از موارد مهم در استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی باید مطابق این مقررات باشند. مهمترین استانداردهای مناطق تحت پوشش سیستم اعلان حریق ساختمانها عبارتاند از:
- هر زون نباید مساحتی بیشتر از ۲۰۰۰ مترمربع داشته باشد
- اگر مساحت کل طبقات ساختمان شما کمتر از ۳۰۰ مترمربع است، یک منطقه میتواند بیشتر از یک طبقه را نیز پوشش دهد
- اگر مساحت ساختمان شما بیشتر از ۳۰۰ مترمربع است، هر منطقه باید به یک طبقه اختصاص یابد
- برخی فضاها مانند آسانسور، موتورخانه و انباریها ممکن است در یک زون قرار بگیرند اما برای جلوگیری از مشکلات در هنگام حریق، بهتر است هر یک از آنها در یک زون قرار بگیرند
- مسیری که افراد برای پیداکردن محل حریق طی میکنند، نباید بیشتر از ۶۰ متر باشد
استانداردهای اعلام و اطفا حریق
مانند روش نصب و منطقهبندی، ادوات و تجهیزات سیستمهای اعلان حریق نیز باید مطابق با استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی باشند. ادوات و تجهیزات مختلفی مانند شستیهای اعلان حریق، کاشفهای آتش، کاشفهای دود، کاشفهای حرارتی، پنل اعلان حریق و ادوات شنیداری و دیداری حریق در این سیستمها استفاده میشوند که بدون آنها سیستمهای اعلان حریق کارایی لازم را نخواهند داشت.
این ادوات باید مطابق با استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی باشند تا بتوان از آنها با خیالی راحت استفاده کرد. همچنین با اجرای استاندارد این ادوات، کارایی سیستم اعلان حریق ساختمان افزایش پیدا خواهد کرد. شما میتوانید طراحی و اجرای سیستم اعلان حریق ساختمان مسکونی خود را به گروه تولید و صنعتی تدبیر بسپارید. با استانداردهای ادوات و تجهیزات سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی آشنا میشویم.
استاندارد شستیهای اعلان حریق
یکی از مهمترین اجزای هر سیستم اعلان حریق، شستیهای آن است. این شستیها برای اعلان حریق بهصورت دستی کاربرد دارند و افراد با مشاهده آتش و فشردن این شستیها میتوانند سیستم اعلان حریق ساختمان خود را فعال کنند. شستیهای سیستم اعلان حریق نیز باید مطابق با استانداردهای تعیین شده باشند. مهمترین نکات در نصب این شستیها عبارتاند از:
- نصب شستیهای اعلام آتش در ورودی رمپ راهپله و زیرزمینهای ساختمانها الزامی است
- محل نصب شستیهای اعلان حریق در راهروها، در کنار درب پلکان است
- شستیهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی باید در مکانی نصب شوند که بهراحتی برای تمام افراد قابل دید باشند. چرا که افراد باید بتوانند بدون مشکل در زمان آتشسوزی آنها را دیده و فعال کنند
- شستیهای اعلان حریق باید از کف زمین بین ۱۲۰ الی ۱۶۰ سانتیمتر ارتفاع داشته باشند. نصب آنها در ارتفاع ۱۴۰ سانتیمتری از کف زمین نیز مطابق با استانداردها است
- طبق استاندارد ملی ساختمان، نباید بیش از ۴۵ متر فاصله برای رسیدن به شستی اعلان حریق وجود داشته باشد
استاندارد کاشفهای دود آتش
برای کشف آتش در سیستم اعلان حریق، از کاشفهای حریق استفاده میشود. این کاشفها در واقع سنسورهایی هستند که بر اساس شواهد، حضور آتش را به سیستم اعلام میکنند. کاشفهای حریق در دو نوع کاشف دود و کاشف حرارتی در سیستمهای اعلان حریق ساختمانها استفاده میشوند. سنسورهای کاشفهای دود نسبت به وجود دود در فضای ساختمان حساس هستند و بهمحض شناسایی این عامل در هوا، اعلام وقوع حریق میکنند.
کاشفهای حریق در سیستمهای اعلان حریق اهمیت زیادی دارند. چرا که آنها در اولین مرحله اعلان حریق این سیستمها قرار دارند و باید بهصورت استاندارد نصب شوند. به همین علت در استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی، برای کاشفهای دود و حرارت نیز استانداردهایی در نظر گرفته شده است. این استانداردها برای کاشفهای دود آتش عبارتاند از:
- شعاع پوشش تجهیزات کاشف دود روی سقف باید بدون مانع ۷.۵ متر باشد
- فاصله کاشف دود از درب آسانسورها نباید بیشتر از ۱.۵ متر باشد
- کاشفهای دود باید در حداکثر ارتفاع ۱۰.۵ متر از کف زمین نصب شوند. همچنین باید اشاره داشت که در فضاهایی که ارتفاع سقف بیشتر از ۲۰.۵ متر است، باید از کاشفهای دود نوری خطی استفاده کرد تا کشف دود ناشی از حریق بهدرستی انجام شود
- فاصله کاشفهای دود از دریچههای هوا نباید بیشتر از یک متر باشد
- فاصله کاشفهای دود از آبفشانهای اطفا حریق نباید کمتر از ۰.۶ متر باشد
- اگر در ساختمان خود برای تهویه مطبوع از دستگاههای هواساز استفاده میکنید، باید در کانالها کاشف دود کانالی یا داکتی تعبیه نمایید
- فاصله کاشفهای دود در سقفهای بدون مانع نباید بیشتر از ۱۰.۶ متر باشد
- اگر در ساختمان خود راهروهایی با عرض دو متر یا کمتر دارید، میتوانید از کاشفهای دود با فاصله ۱۵ متر استفاده کنید
- فاصله کاشفهای دود تا دیوار نباید کمتر از ۰.۵ متر باشد
استاندارد کاشفهای حرارتی
کاشفهای حرارتی نوع دیگری از کاشفهای حریق هستند که در سیستمهای اعلان حریق استفاده از آنها بسیار رایج است. این کاشفها با استفاده از سنسورهای حساس به حرارت خود، وقوع آتشسوزی را به سیستم اعلان حریق اطلاع میدهند. این سیستمها نیز دارای ضوابطی هستند که در استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی باید به آنها توجه داشت. استانداردهای کاشفهای حرارتی در ساختمانهای مسکونی عبارتاند از:
- کاشفهای حرارتی بسته به حساسیت سنسور خود باید در ارتفاع ۷.۵ الی ۹ متر از کف زمین روی سقف نصب شوند
- در فضاهایی از ساختمان مانند اتاق دیزل و پارکینگ باید از کاشفهای حرارتی افزایش استفاده نمایید
- فاصله کاشفهای حرارتی در راهروهایی با عرض دو متر و کمتر از دو متر میتواند تا ۱۰.۶ متر نیز باشد و این امر از نظر استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی مشکلی ندارد
- در سقفهای بدون مانع فاصله کاشفهای حرارتی از یکدیگر نباید بیشتر از هفت متر باشد
- کاشفهای حرارتی باید حداقل تا دیوارها ۰.۵ متر فاصله داشته باشند
- میزان شعاع پوشش کاشفهای حرارتی در سقفهای بدون مانع ۵.۳ است. در صورت وجود مانع میزان شعاع پوشش این نوع کاشفها افزایش پیدا میکند
- در فضاهایی از ساختمان که امکان وجود دود بهصورت طبیعی وجود دارد، مانند آشپزخانه، باید از کاشفهای حرارتی بهجای کاشفهای دود استفاده کرد. چرا که در این فضاها امکان وقوع اعلان اشتباه برای کاشفهای دود وجود دارد. باید اشاره داشت که اگر در این فضاها امکان تغییرات ناگهانی دما وجود ندارد، در این فضاها باید از کاشفهای حرارتی افزایش استفاده کنید
استانداردهای پنل اعلان حریق در ساختمانهای مسکونی
سیستمهای اعلان حریق ساختمانها دارای یک پنل هستند که تمام اطلاعات کاشفها و شستیهای این سیستم به این پنلها منتقل میشوند. این پنلها اهمیت بسیار زیادی در سیستمهای اعلان حریق دارند و به همین خاطر در نصب آنها باید تمام استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی رعایت شود. مهمترین نکات در نصب این پنلها عبارتاند از:
- پنل سیستم اعلان حریق باید به سیستم ارتینگ ساختمان متصل شود تا در برابر صاعقه و نوسانات برق مقاومت داشته باشد
- پنل سیستم اعلان حریق باید از کف تمام شده ساختمان تا نمایشگر آن دارای ارتفاع ۱.۵ متر باشد
- در محل نصب پنل سیستم اعلان حریق باید از تجهیزات روشنایی مناسب استفاده گردد. همچنین باید از تجهیزات روشنایی اضطراری در محل نصب پنلها استفاده شود تا در صورت قطع جریان برق، افراد بتوانند به پنل سیستم اعلان حریق دسترسی داشته باشند
- پنل سیستم اعلان حریق باید در مکانی نصب شود که نگهبانان یا پرسنل نگهداری از ساختمان، دسترسی مناسبی به آن داشته باشند
- پنل سیستم اعلان حریق باید به باتری و شارژر مجهز باشد و میزان ظرفیت باتری آن باید مقداری باشد که در صورت قطع جریان برق، برای ۲۴ ساعت بتواند به فعالیت خود ادامه دهد. همچنین در صورت قطع برق باید بتواند برای ۳۰ دقیق نیروی لازم برای فعالبودن آژیرها و فلاشرها را تامین کند
- مکان نصب پنل سیستم اعلان حریق ساختمان باید در قسمتی تعبیه شود که احتمال وقوع حریق در آن قسمت پایین باشد. همچنین این پنل باید در تراز تخلیه ساختمان یا همان طبقه همکف و یا ورودی آن نصب گردد. محل نصب ترجیحا باید در برابر آتش ایزوله باشد
استانداردهای ادوات شنیداری و دیداری اعلان حریق
ادوات دیداری و شنیداری در سیستمهای اعلان حریق مانند آژیرها و فلاشرها اهمیت بسیار زیادی دارند. چرا که افراد ساکن در ساختمان با مشاهده علائم این ادوات متوجه وجود حریق در ساختمان میشوند. به همین علت در نصب آنها باید استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی کاملا رعایت شوند. مهمترین نکات در نصب ادوات شنیداری و دیداری سیستمها اعلان حریق عبارتاند از:
- در فضاهایی که محیط نویز زیادی دارد و یا افراد در هنگام کار یا فعالیت از تجهیزات حفاظت شنوایی استفاده میکنند، باید بهصورت همزمان از فلاشرها و آژیر استفاده کرد. در محیطهای با نویز زیاد باید از آژیرهایی با صدای ۹۰ دسیبل استفاده شود
- حداقل صدای آژیر اعلام حریق در سیستمهای اعلان حریق، باید ۶۵ دسیبل باشد
- در مکانهای عمومی مانند لابی ساختمان یا محوطه مجتمعهای مسکونی توصیه میشود از هشداردهندههای گفتاری استفاده شود
- تمام تجهیزات و ادوات شنیداری و دیداری باید در ارتفاع ۲.۱ متری از کف زمین نصب شوند
- در مکانهایی که شدت نویز محیط بیشتر از ۶۰ دسیبل است، باید از تجهیزات شنیداری با صدای پنج دسیبل بیشتر استفاده شود
- در فضاهایی مانند موتورخانه، پارکینگ، استخر و سالن اجتماعات باید در کنار درب خروجی از فلاشر استفاده گردد
- آژیرهای هشدار آتش سیستمهای اعلان حریق باید در فرکانس ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ هرتز صدا تولید کنند
استانداردهای طراحی و اجرای مدارات سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی
مدارات یا سیمکشی سیستمهای اعلان حریق باید کاملا مطابق با استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی طراحی و نصب شوند. چرا که مدارات یکی از مهمترین اجزای این سیستم بهشمار میآیند و باید برای عملکرد بهتر و مقاومت در برابر حریق، تمام مراحل طراحی و نصب آن بر اساس استانداردهای تعیین شده انجام شود. در استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی توصیه میشود که در مدارات این سیستمها از کابلهای مقاوم در برابر حریق استفاده شود. شما میتوانید بهترین کابلها برای مدارات سیستم اعلان حریق خود را از گروه صنعتی تدبیر خریداری کنید.
در اجرای سیستمهای اعلان حریق معمولی باید از کابلهایی با حداقل ابعاد یک در ۲ میلیمتر در لوله برق استفاده کرد. همچنین شایانذکر است که برای مدارات سیستمهای اعلان حریق آدرسپذیر باید از کابلهایی با ابعاد ۱.۵ در ۲ میلیمتر استفاده گردد. این کابلها باید از نوع شیلدار نسوز مقاوم در برابر حریق باشند. طراحی و اجرای مدارات سیستم اعلان حریق ساختمانها مسکونی دارای تبصرههایی به شرح زیر است:
- اگر سیستم اعلان حریق بهصورت روکار، کار شود؛ کابلها در برابر حریق، قطعی یا ضربه باید بهخوبی مقاوم باشند
- کابلها و سیمها مورد استفاده در مدارات سیستمهای اعلان حریق باید تاییدیههای لازم از مراجع مرتبط مانند سازمان ملی استاندارد را داشته باشند. همچنین این کابلها باید از گواهینامههای استانداردهای بینالمللی نیز برخوردار باشند
- اگر در اجرای مدارات سیستم اعلان حریق ساختمان از روش لولهگذاری بهصورت توکار استفاده شود و مقاومت آن در برابر شرایط مختلف مانند حریق و ضربه تامین گردد؛ لزوما دیگر به استفاده از کابلهای نسوز نیازی نیست
استانداردهای ملی سیستمهای اعلام حریق و اطفا حریق
تمام استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی عنوانشده، در زیرمجموعه استاندارهای ملی سیستمهای اعلام و اطفا حریق قرار میگیرد. بهطورکلی تمام استانداردهای موجود در این زمینه با نظر بسیاری از سازمانها و بهصورت قوانین ملی تدوین شدهاند. به همین علت تمام استانداردهای عنوان شده برای سیستمهای اعلان حریق ساختمانهای مسکونی باید در سطح کشور و بهصورت ملی نیز رعایت شوند.
اعلام حریق نظام مهندسی
بسیاری از مفاد استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی مانند شرایط ساختمانهای نیازمند به سیستم اعلان حریق، طبق نظر سازمان نظام مهندسی ساختمان تدوین شدهاند. همچنین باید اشاره کرد که برند تمام تجهیزات مورد استفاده در سیستمهای اعلان حریق باید به تایید بسیاری از سازمانها، از جمله سازمان نظام مهندسی برسند. طراحی سیستمهای اعلان حریق نیز باید توسط این سازمان و دیگر سازمانهای مربوطه مانند سازمان آتشنشانی تایید شود.
نکات تکمیلی در استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی
باوجود تعداد بالای تبصرهها، قوانین و نکات مهم در استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی، نکات تکمیلی بسیاری وجود دارد که سازندگان ساختمان در هنگام طراحی و نصب این سیستم در ساختمان خود، باید به آنها توجه داشته باشند. توجه به این نکات تکمیلی باعث افزایش کارایی سیستم اعلان حریق و در نهایت افزایش ایمنی ساختمان شما میشود. نکات تکمیلی در استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی عبارتاند از:
- استفاده از کاشفهای حریق در سقفهای کاذب با ارتفاع بیشتر از ۸۰ سانتیمتر الزامی است. همچنین استفاده از این کاشفها در سقفهای کاذبی که ریسک حریق بالایی دارند هم الزامی میباشد
- تعداد کاشفهای حریق در هر زون سیستم اعلان حریق به نظر طراح سیستم و مشخصات فنی محصول بستگی دارد
- برای آگاهی بهتر نگهبان از وضعیت عملکرد سیستم اعلان حریق در مجتمعهای مسکونی باید از پنل تکرارکننده استفاده گردد
- سازندگان سیستم اعلان حریق باید آموزشهای لازم برای استفاده از این سیستم را به بهرهبردار ارائه دهند. همچنین آنها باید پیشبینیهای لازم برای سرویس و نگهداری سالانه از این سیستم را در نظر بگیرند. بدون نگهداری درست از این سیستمها، آنها کارایی لازم را نخواهند داشت
نظارت بر اجرای استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی
یکی از مهمترین نکات در استانداردهای سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی، نظارت بر اجرای آنها است. بدون نظارت درست، این استانداردها ممکن است اجرا نشوند. به همین خاطر سازمانهای مربوطه با استفاده از ناظران خود، از مراحل اولیه تا پایان ساخت سیستم اعلان حریق بر روند آن نظارت میکنند. برخی نکات مهم در بازه نظارت عبارتاند از:
- تمام مراحل طراحی و نصب سیستمهای اعلان حریق باید با مباحث مقررات ملی ساختمان، نشریههای سازمان برنامهوبودجه کشور، سازمان استاندارد و سازمان نظام مهندسی منطبق باشد
- نوع سیستم اعلان حریق باید با توجه به تعداد طبقات، کاربری و متراژ ساختمان و طبق جداول تهیه شده مشخص گردد
خرید سیستم اعلان حریق ساختمانهای مسکونی از شرکت تدبیر
گروه صنعتی و تولیدی تدبیر سابقه بسیار زیادی در زمینه طراحی و اجرای سیستمهای اعلان حریق ساختمانهای مسکونی دارد. این گروه برای اجرای این سیستمها از ادوات و تجهیزات گارانتی دار و اورجینال استفاده میکنند. طراحی و اجرای این سیستمها نیازمند سابقه و تجربه زیادی است. به همین خاطر بهتر میباشد که اجرای آن را به یک گروه مجرب و ماهر مانند گروه تولیدی و صنعتی تدبیر بسپارید.